Alle Kategorier

Nyheter

Hjem> Nyheter

Sammenligning av byggematerialer: sponplater, MDF og kryssfiner

Tid: 2022-04-25 Treff: 7

Hva er forskjellen?
1.Sammenligning av byggematerialer: sponplater, MDF og kryssfiner

7-1

Leter du etter den beste, men rimeligste trekompositten å bruke til kontoret eller hjemmemøblene? Du ser kanskje på produktene på siden vår og spør "hva er forskjellen mellom MDF, sponplater og kryssfiner?" Du vil bli overrasket over hvor mange som egentlig ikke vet forskjellen. Vi vil forklare hvilken av de tre tresortene som er rimeligst og sterkest. Vi vil også diskutere de forskjellige kvalitetene til hver konstruert trekompositt. Sørg for at du forstår fordelene og ulempene med fiberplater med middels tetthet, kryssfiner og sponplater for å gjøre kjøpsbeslutningen din enkel.

● Skjermer laget av MDF

● Skjermer laget av sponplater

● Skjermer laget av kryssfiner

Hva er sponplate?
Enkelt sagt er sponplater et treavfallsprodukt laget ved å varmepresse flis, sagbruksspon eller til og med sagflis og harpiks sammen. For å gjøre sluttproduktet vannavstøtende, brukes brannsikre og/eller insektsikre kjemikalier, inkludert voks, fargestoffer, fuktemidler og slippmidler. Etter at harpiks, kjemikalier og trerester har blitt blandet sammen, lages den flytende blandingen til et ark. Vekten av flisen er jevnt fordelt for å sikre at den ferdige platen ikke er topptung. Komprimering påføres sponplateplaten flere ganger for å skape en tettest mulig binding mellom harpiksen og trebitene. En populær type sponplater som du kanskje ser er orientert strandplate (OSB). Denne trekompositten er veldig viktig for hus- og kommersielle ingeniører for strukturelle formål. Orientert strandplate er lett å identifisere ved sin produksjonsprosess som legger tretråder i spesifikke retninger. De fleste hjemme- og kommersielle byggherrer bruker OSB sponplater til gulv- og veggbaser.

Hvordan produserer vi over bord? Og hvor mye av investeringen koster? Vil du investere?
Konstruksjon byggemateriale film møtt kryssfiner anlegg ville være svært vanlig å investere.

Fordeler
● Lave kostnader
● Lettvekt
● Perfekt for ferdige møbler

Ulemper
● Lav styrke - Kan ikke støtte tunge belastninger
● Ikke så miljøvennlig som tremøbler
● Ekspanderer eller misfarges på grunn av fuktighet

Hva er MDF-tre?
MDF står for fiberplate med middels tetthet, som er en konstruert trekompositt som består av trefibre. Fordi MDF består av små trefibre, er det ingen synlige trekorn, ringer eller knuter. Fremstillingen av kompositten bruker fibrene, limet og varmen for å lage et tett limbrett. Både bartre og hardtre brukes til å produsere MDF. Generelt tettere enn kryssfiner, skaper denne sammensetningen et sterkere byggemateriale. Vi bruker finerforsegling for å forhindre vannskader. To typer fiberplater er fuktbestandige (som vanligvis er blå) og brannhemmende.

7-2

Fordeler

● Lave kostnader
● Veldig glatt, ingen splinter
● Enkel å male
● Enkel kutting
● Tettere og sterkere enn sponplater
● Sammensatt av små trefibre, så det er ingen trekorn

Ulemper
● MDF er tett, noe som gjør det tungt
● Kan ikke farges
● Kan sløve bladene raskt

Hva er kryssfiner?

7-3

Kryssfiner er et konstruert treprodukt som består av plater av trefiner. Trefinerplatene presses og limes sammen for å lage ett solid stykke. Denne produksjonsprosessen kalles cross-graining og den reduserer krymping og ekspansjon samtidig som den forbedrer panelstyrkekonsistensen. Ulike kvaliteter av kryssfiner brukes til forskjellige formål. Kryssfinerkvaliteter påvirkes av mange variabler, inkludert typen trelag, tykkelse, lim og produksjons-/komprimeringsprosess. Lavere kvaliteter er perfekte for undergulv i bygninger og hjem. Høye karakterer kan brukes til skap og hyller. Det er mange typer kryssfiner å velge mellom. Sørg for å velge riktig kryssfinertype for møblene eller armaturet du bygger.

Typer kryssfiner
● Myktre - rillet gulv
● Hardtre – kraftige gulv- eller veggkonstruksjoner
● Tropisk - mykt, rimelig trevirke
● Dekorativ - Enkel å farge og tegne på
● Marine – Brukes til dokker og båter
● Fleksibel - Brukes til buede tredeler
● Fly – høy styrke, motstår varme og fuktighet

Fordeler
● Kommer i forskjellige tykkelser
● Ulike tresorter tilgjengelig
● Meget sterkt materiale
● Mindre utsatt for vannskader
● Kan males og males
● Holder skruene godt
● Mulig å kjøpe med lav eller ingen VOC.

Ulemper
● Dyrere
● Må fullføre kanter fordi lag vises
● Kryssfiner splitter ofte
● Vanskelig å kutte

Karakterer for sponplater, MDF og kryssfiner
De primære forskjellene mellom karakterer er antall knutehull og hulrom. Mengden av feil og arbeid for å reparere dem bestemmer karakteren. Typen eller graden av lim har også en del i graderingen. En av de beste måtene å finne ut om karakteren på er å se etter et stempel som sier "APA The Engineered Wood Association." Dette stempelet vil gi deg karakteren A, B, C eller D basert på tiltenkt bruk av panelet.

KlasseBeskrivelse
AMindre, men ikke hyppige knotter, stiftknuter og usynlige små flekker.
BBurls, lette fargestriper, pinknuter og usynlige små flekker i begrensede mengder.
CGlatte flekker, lydknuter og misfarging eller varierende farge.
DDefekter nedgraderer disse gode eller premium-panelene til fabrikksekunder.
G1SForhandler-anvendt betegnelse som betyr "Good 1 Side" brukes primært for kryssfiner med utenlandsk opprinnelse med 1/4" tykkelse; ansikt kan være bra til premium, bakside med store defekter eller av en annen hardtreart.


Det kommer virkelig an på hva du bygger og forholdene materialet skal brukes i. Når du bygger skap, kan du bruke hvilke som helst tre av disse trekomposittene. De fleste vil gå med kryssfiner til skaprammen fordi den holder godt på skruer og tar maling og beis godt. Kryssfinerens flere trelag gjør skapene lette, men likevel sterke og holdbare. Men på den annen side kan en hylle bygges med MDF for å spare penger. Som du kan se, kan du bruke alle typer produsert tre til mange prosjekter, men husk vekt, materialstyrke, ren kapping og mulig vannskade.
Hvis du er interessert, vennligst sjekk vår nettside for mer informasjon.

www.china-plywoodmachine.com
www.sinoeurocn.com
facebook.com/mandychusineuro
Mandy Chu:M/whatsapp/wechat: +86-18653930050
E-post:admin@sinoeurocn.com

Forrige: Hvorfor er kryssfiner deformert?

Neste: Om kryssfiner produksjonslinje

ONLINE