Alle Kategorier

Nyheter

Hjem> Nyheter

Kryssfiner produksjonslinje behandling

Tid: 2022-04-24 Treff: 33

Hvordan laget kryssfiner?

Prosedyre for å lage kryssfiner

kryssfiner produksjonslinje

3-1

Kryssfinerbehandlingsteknologi:

I produksjonsprosessen påvirker tømmerkapping, skrelling, tørking, håndtering, varmpressing, kantklipping, sliping svinnet. Sløsingen er rester av bearbeiding (materialitet) og krymping (immateriellitet). Vedsvinn er relatert til materiale, spesifikasjon av tømmerstokk, utstyrsevne, teknologi og produksjonsspesifikasjon.

1) Avbarking av tømmerstokker:

Tømmerbarker:

3-2

Vanligvis er lengden på importstokken mer enn 6 meter. Kutting i henhold til teknologien som kreves for lengde og kvalitet. Kuttelengden skal være produktlengde, legg til rester. For eksempel er produktet 1220mm*2440mm, skjærelengden er vanligvis 2600mm eller 1300mm. stokklengde, camber og mangler påvirker kryssfinerproduksjonen direkte. Rester er små trebiter, avkortninger, sagflis, tec. Sløsingsforholdet ved tømmerkapping er 3–10 %.

3-3

2) Finer peeling:
Peeling er den mest populære prosessen for produksjon av kryssfiner. Tykkelsen på bakfiner er ca. 0.6 mm, kjernefiner og senterfiner er ca. 1.8 mm.

3-4

3) Tørking:

Finer er fuktig. den skal tørkes i henhold til teknologikravet. Etter tørking vil den krympe. Dimensjonen vil bli mindre. Finer lengde, bredde, tykkelse vil krympe. Krympeavfall er relatert til tremateriale, fuktighetsholdig, finertykkelse. Krympsvinn er 4%-10%.

1. Tørking av stålrør

3-5

2. Solid varm platetørker

3-6


3. Tørker av rulletype

3-7

4) Finerhåndtering:

Håndteringen inkluderer kutting, sammensetting av finer og reparasjon. Skjær sonefiner til spesifikasjonsfiner eller riktig størrelse som kan settes sammen. Smal sonefiner kan settes sammen til en finér. Finer med mangler kan repareres for å være kvalifisert. Sløsing i denne delen er relatert til tømmermateriale, kvalitet av skrellet finer, tørket kvalitet og arbeidskunnskaper. Avfallsgraden er 4%-16%. Avfallsforholdet for import finerbearbeiding av kryssfiner er 2%-11%.

Finer monteringslinje eller håndmontering

3-8

3-9

3-10

5) Kaldpress:

3-11

Kaldpressen den grunnleggende maskinen for kryssfineranlegg. Denne maskinen kalles også pre-press. Fineren etter limt og montert, først vil den bli formet inn i den tomme panelet av kaldpressen. Deretter blir den overført med gaffeltruck til varmpressen.

6) Varmpress:

3-12

Finer limes og stables, deretter limes sammen under innstilt temperatur og trykk ved varmpress. Ettersom finertemperatur og fuktighetsholdig endringer, vil finer krympe. Krympsvinn er relatert til temperatur, trykk, varmpressetid, tremateriale, fuktighetsholdig, svinnforhold er 3%-8%

7) Kantklipping:

3-13

Trimming av kanten av kryssfinerflanken fra varmpress til kvalifisert kryssfinerplate. Rester knyttet til prosessrester og produktdimensjon. Produksjonen er større, svinnet er mindre. Avfallsforholdet er 6–9 %

8) Sliping

Sliping av kryssfineroverflate for å gjøre den god. Avfall er pulver. Finerkvaliteten er god, slipingen er mindre. Avfallsforholdet er 2%-6%

3-14

3-15

9) Lager:

Kryssfiner er pakking i palletering eller i bulk

3-16

10) Laminering med finer, melaminpapir, membranpapir etc.

Ferdige kryssfinerprodukter

3-17

3-18

SINOEURO MASKINER

ONE STOP KOMPLETTE LØSNINGER TIL DITT KRYSSFINERANLEGG


Forrige: Hva er forskjellen på en slipemaskin?

Neste: Hvordan lage filmbelagt kryssfiner?

Hot kategorier

ONLINE